Woordje van de voorzitter

15 mei 2022 10:45

Beste Jaycees,

Ons werkingsjaar zit er bijna op! En zoals bij elk werkingsjaar hebben een voorzitter en zijn RvB een wervend jaarthema nodig. Het idee voor ons jaarthema was ontstaan tijdens één van de vele discussies die zich telkens ontspinnen tijdens de late uurtjes na een AV of andere activiteit. Discussies die, zoals ze horen, gespekt zijn met halve feiten, onverbloemde clichés en ervaringen van horen zien. Echte topmomenten ;)

Waarschijnlijk zal het de animo en de intensiteit van zo’n gesprekken niet ten goede komen, maar wanneer we ons willen profileren als jonge leiders, kan wat extra feitenkennis soms geen kwaad. Daarom kozen we dit jaar met ons jaarthema voor sprekers die specialist zijn in hun controversieel vakgebied. Als voorzitter heb ik dan nog het voorrecht om de onderwerpen die in aanmerking komen een klein beetje te sturen. Fake news, collaboratie, euthanasie, multiculturalisme en het gevangeniswezen zijn allemaal de revue gepasseerd!

De tijd gaat altijd snel wanneer het leuk is en zo is ons werkingsjaar voorbij gevlogen! Ook dit jaar was gespekt met topactiviteiten. Met de Comedy Night hadden we alvast een klepper in de eerste helft van ons jaar gehad: een goed concept gecombineerd met een ideale timing en een vlotte commissie werking hebben tot dit succes geleid. Onze AV’s, het JCI Weekend in Mechelen, de kandidaat-ledenactiviteit en de Culinaire Carrousel hebben alvast ook gezorgd voor een hele verzameling nieuwe herinneringen.

Coronagewijs bleef het uitdagend, zeker in de eerste helft van het werkjaar: ver op voorhand plannen was moeilijk en garantie op succes bij het organiseren van een commissie was er niet. Daarom is jullie commitment om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op onze activiteiten en AV’s (nog altijd elke 3e dinsdag van de maand) zo belangrijk. De Valentijns- en Pasen-AV waren alvast voltreffers en de bar time bewijst nogmaals de samenhang tussen de jaycees.

Ons samenhorigheidsgevoel is de sterkte en kracht van JCI Tielt die onze vriendenbende zo uniek maakt. Als (oude) voorzitter is het leuk om zien wanneer prille JCI’ers een leuk idee oppikken en er vol voor gaan. Het doet ook deugd om zoveel gedreven kandidaat-leden te mogen verwelkomen in ons midden. En het was zeker en vast een eer om samen met Ann-Sophie, Melanie, Piet, Guus, Kenny, Roy, Dominique en Pieter-Jan het JCI-bestuur van ‘21-22 te mogen vormen.

Ik wens jullie allemaal prachtige JCI-herinneringen toe, nu en in de toekomst. En... uiteraard ook tal van geanimeerde, amicale, nachtelijke en mogelijks verlichtende, wereldverbeterende en van kennis doordrongen gedachtenwisselingen.

Jan Meheus – Voorzitter JCI Tielt 2021-2022