JCI - Transformers

Wat?

JCI Transformers heeft als doel om zowel meisjes als jongens van het 5de en 6de leerjaar in vier sessies warm te maken voor techniek en wetenschap. De leerlingen zullen in groepjes van drie met een robotbouwpakket aan de slag gaan, waarbij ze de robot eerst volledig zelf zullen assembleren om daarna stap per stap een aantal bewegingen te programmeren. Deze bewegingen zullen gecombineerd moeten worden om een heus hindernissenparcours te overbruggen! De ouders zijn bij de laatste sessie welkom om dit schouwspel mee te maken.

Na deze vier sessies zullen de leerlingen met technische vaardigheden zoals mechanica, electronica en programmeren in contact gekomen zijn, waarmee we voor hen een breder perspectief op de wereld proberen te scheppen. Wij geloven dat dit hen in een latere fase zal helpen om een gerichtere studiekeuze te maken.

De gebruikte robotbouwpakketten worden gesponsord door lokale Tieltse ondernemingen die met hun bijdrage willen meehelpen om jongeren te laten proeven van techniek.

De editie van 2019 kreeg een internationale prijs voor 'Best Local Community Empowerment Program'

Wanneer?
We organiseren vier gratis sessies voor meisjes en jongens van de derde graad van het lager onderwijs (5e en 6e leerjaar). Het is de bedoeling dat de jongeren alle vier de sessies meevolgen zodat ze alle aspecten van de opdracht kunnen meedoen. Vrijwilligers van JCI begeleiden de kinderen bij de uitwerking van hun robot project. 

Er worden vier sessies voorzien, waarvan de laatste sessie wordt gebruikt als toonmoment voor de ouders.

Sessie 1: zaterdagvoormiddag 7/3 9u - 12u
Sessie 2: zaterdagvoormiddag 21/3 9u - 12u
Sessie 3: zaterdagvoormiddag 4/4 9u - 12u
Sessie 4: zaterdagvoormiddag 18/4 9u - 12u

Waar?

De sessies gaan door in de lokalen van Vulkoprin, Herderstraat 4 8700 Tielt